marți, 31 martie 2015

Despre Gala Poeziei de Dragoste



Când mi-am creeat pagina de Facebook m-am gândit că este un moft.
Cu timpul însă, am descoperit că este o necesitate. Că aici este o lume, că lumea aceasta face parte din viaţa mea…că aici găsesc picătura de oxigen
când vin acasă, după o zi de muncă extenuantă, agasantă, încărcată…Aici am descoperit regulamentul concursului ,, Celei mai frumoase poezii de dragoste.’’ Am postat, ştiam că este o poezie bună…dar am văzut poezii la fel de bune şi nu m-am gândit niciodată că voi fi chiar eu câştigătoarea.

Când am fost anunţată că fac parte dintre cei 12 finalişti, desemnaţi pentru a îşi susţine poezia în faţa juriului, am crezut că este o glumă.

Ploua când am plecat din Roşiori, ploua când am ajuns în Bucureşti, ploua când taxiul m-a lăsat în faţa Clubului Tonka Soul Café…Sala era plină, foarte plină…lume multă, nu cunoşteam pe nimeni…tentativa de a îmi găsi un loc la masă a eşuat…m-am întors spre ieşire cu gândul de a pleca cât mai repede de acolo. Lângă uşă, m-am oprit şi am mai privit o dată în sală. Am pornit iar printre mese, căutând un loc unde să mă aşez…imposibil.
Nu ştiu cum, când... m-a observat cineva şi m-a întrebat dacă am venit pentru evenimentul cultural. L-am recunoscut pe dl Ion Calotă ( din fotografia postată pe facebook, d-lui fiind cel care îmi trimisese mesajul pentru participare)…care mi-a oferit un loc la masa de lângă scenă, în faţă, lângă masa organizatorilor, unde se mai afla şi realizatorul trofeelor, dl Nicolae Ghiorghe. Claudia Minela m-a recunoscut şi a venit lângă mine, apoi  s-au aşezat Raluca Neagu, Răducu Cezara…o surpriză plăcută.


,,Gala Poeziei De Dragoste'' - eveniment organizat de ,,Cenaclul de urgenţă’’ şi Editura Art Creativ Bucuresti, sambata, 28 martie 2015, a debutat cu două lansări de carte: Iulia Toma – ,,Act de neidentitate’’ şi Alexandru Dan - ,, Şi îngerii au fost tineri’’- au prezentat Daniela Toma şi Ion Calotă. Momentul muzical a fost asigurat de Trupa Micul Paris, Eduard Stere, Roberta Şerban…a urmat maratonul poetic al concurenţilor.
Mie ( unul dintre membrii juriului ) mi-a cerut să mai recit ultima parte a poemului.. M-am conformat, deşi nu ştiam de ce...eram convinsă că nu a înţeles aşa cum nu a înţeles nici cel care a fost,, muza’’ mea când am scris acele versuri. S-au acordat următoarele premii:
Trofeul Cea mai frumoasa poezie de dragoste - Florina Isache

Premiul I -
Leonard Ancuţa
Premiul II -
Cristina Maria Firoiu
Premiul III Răducu Cezara
Mentiuni :
Sorin Lucaci
Adi Filimon
Claudia Minela
Andrada Maran

Viorel Gongu
Marasesti Alexandru


Premiul de popularitate (votul publicului) : Marasesti Alexandru
Locul 2 de popularitate : Cristina Maria Firoiu
Locul 3 de popularitate : Alexandru Dan

Premiul trupei Micul Paris : Alexandru Dan
 Premiile Editurii Art Creativ
 George Stanciulescu
Cristian Ghica
Alexandru Dan
Marian Alexandru
Radu Nitescu
Romita Malina Constantin
Carmen Watkins
Mariana Eftimie Kabbout
Cristian
Ţîrlea
Daniela Albu



Felicitări!


Moderatori: Daniela Toma şi Ion Calotă.
Au mai recitat poeţii: George Mihalcea
şi Ion Toma Ionescu.
Mulţumesc organizatorilor, mulţumesc juriului format din domnii George Mihalcea, Cristian Neagu, Dan Ioan Marta, Ion Toma Ionescu, a fost o seară frumoasă.

Mulţumesc, deasemenea, tuturor celor care mi-au trimis felicitări, s-au interesat de cărţile mele sau au postat pe paginile lor poezia câştigătoare.
Aşa cum spunea Claudia Minela ,, Cea care a câştigat – a fost Poezia’’.

Burniţa usor când am plecat din Bucureşti. Şi am spus:

Ploaia este un semn de iubire…

Ce departe eşti, dragostea mea!

De parcă nu eşti, de parcă nu ai fost niciodată aici,

la un pas de mine

în uterul meu,

ţinând pe genunchi primul născut!

Foto: Ion Calota si Claudia Minela



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu