sâmbătă, 20 septembrie 2014

Septembrie literar





Vineri, 19 septembrie 2014, în sala Casei de Cultură din Roşiori, în prezenţa unui public numeros, au avut loc Colocviile literare ale lunii septembrie. Evenimentul a debutat cu un moment dedicat poetului George Bacovia – intitulat : ,,Amurg de toamnă violet...”. Viaţa şi opera lui George Bacovia. Au prezentat prof. Emilia Ionescu şi un grup de elevi.
După care a urmat lansarea romanului – ,,365 de zile sau Întâlnirile şi revelaţiile Mariei Magdalena’’  al scriitorului şi criticului literar Liviu Comşia. O carte prezentată de scriitorul Gheorghe Stroe care a spus, printre altele, că nu o recomandă cititorilor pentru că nu o vor mai uita...O carte de premiul Nobel, după părerea doamnei director Aura Bărbuţ, o carte al cărui subiect se bazează pe un caz real supus însă tehnicilor literare, în special tehnicii de trecere de la realitate la ficţiune, după cum ne-a informat însuşi autorul, o carte pe care abia aştept să o citesc...
În final au fost aniversaţi scriitorii lunii septembrie : Mihai Atanasie Petrescu, Gheorghe Tutcălău, Cornel Basarabescu, Sorin Turturică, Constanitn T Ciubotaru, Leontina Nedelcu – au prezentat Marinela Ruşanu – bibliotecar şi Liviu Comşia – critic literar.
Au recitat (din creaţiile celor aniversaţi) elevii Cercului de muzică al Casei de Cultură.
Coordonator: Aura Bărbuţ – directoarea Casei de Cultură.
Liviu Comsia, Ghe. Tutcalau, Mihai Atanasie Petrescu
 Felicitări, domnule Liviu Comşia!
La multi ani tuturor sărbătoriţilor! La multi ani şi poetului Ion Drăghici, sărbătorit la sediul A.C. Mileniul 3, împreună cu ceilalţi milenari, la începutul lunii septembrie.

Fotografiile sunt preluate de pe site-ul Casei de Cultură Roşiori.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu