miercuri, 15 octombrie 2014

,,Milenarii’’…,,La Casa Tudorii’’



Sâmbătă, 11 octombrie, a avut loc la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală Orașul de Floci – Giurgeni cea de a IV-a ediţie a Festivalului – concurs de tradiţie culinară ialomițeană ,,La Casa Tudorii”. Festivalul s-a desfăşurat în cadrul programului multianual „Ialomiţa, dintotdeauna pentru totdeauna” implementat de Consiliul Judeţean, instituţiile judeţene de cultură aflate sub autoritatea sa şi alţi parteneri de nivel judeţean şi naţional.

 Toţi cei prezenţi, printre care s-au aflat şi membrii Asociaţiei Culturale Mileniul 3, sosiţi aici la invitaţia reprezentanţilor Asociaţiei Culturale Helis – Slobozia, au putut admira expoziţia de preparate culinare, au degustat din produsele expuse, au asistat la coacerea pâinii în ţest sau la fierberea sarmalelor la foc de lemne.

Interpreţi, formaţii de dansuri populare, de muzică populară sau uşoară au făcut din această zi o adevărată sărbătoare.

După jurizare, scriitorii ialomiţeni şi roşioreni au plecat la Maltezi unde au sărbătorit Premiul special obţinut de poetul Florin Ciocea care a participat la concurs cu două preparate specifice zonei: Talmoş şi Tochitură de Balta Borcei. A urmat  recitalul literar al autorilor prezenţi, au fost prezentate revistele <<Helis>>, <<Drum>> şi<< Caligraf>>, dar şi cărţile apărute în colecţia<< Drum>> – Roşiorii de Vede. Pentru care au fost felicitaţi autorii, iniţiatorii proiectului şi sponsorul principal.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu